Behandling

Hørselsystemet består av ytre øre, trommehinne, mellom-øre (hammer, ambolt og stigbøyle), indre øre (det ovale vindu, sneglehuset med hørselhår, balansedelen), hørselnervene og hørselsenteret i hjernen. Alle disse delene av hørselen gis behandling under oppholdet.

 

Et stort flertall av pasienter med øresus får beskjed av sin lege i Norge at susingen ikke lar seg behandle, og at de må lære seg å leve med den. Russiske leger hevder det er over hundre forskjellige diagnoser på øresus, og bare noen få tilfeller er i en kategori som ikke kan behandles.
Tar man medisiner regelmessig, må man sjekke at den ikke har tinnitus som bivirkning. Har den det, så be legen om en annen tilsvarende medisin, som ikke har denne bivirkning. Det er over 500 medisiner som har tinnitus som bivirkning. Det som er spesielt med bivirkningene er at de ikke kommer med en gang, men kanskje uker eller måneder etter at man begynte å ta medisinen.

Behandlingen på Valencia Clinic bygger på godt utprøvde metoder i det russiske helsevesenet. Behandlingen består av flere forskjellige ting som påvirker de forskjellige deler av hørsel-systemet:

1. En omfattende hørseltest av coclea, mellom-øret og trommehinne, og som er smertefri.
2. Daglige medisiner.
3. Daglig konsultasjon hos sykepleierske.
4. Daglige massasjer etter anbefaling av doktor.
6. Daglig spesial-massasje av øret.

Pasienten gjennomgår en omfattende testing. Det foretas også omfattende hørselstest, som avslører tilstanden til trommehinnen og benene i mellomøret, i tillegg til hørselen generelt.
Det viser seg at det ikke bare er tinnitus-pasienter som drar nytte av behandlingen. Pasienter med nedsatt hørsel har i de aller fleste tilfelle blitt hjulpet, og flere klarer seg uten høreapparat etter behandlingen. Massasjer bestemmes for hver pasient av doktoren. Blodtrykk sjekkes. Alle deler av hørselen, trommehinnen, mellomøret, sneglehuset, hørselsnervene og hørselsenteret styrkes av behandlingen.

Det er ingen fysiske inngrep i behandlingen og den er ikke smertefull. Siden det er spredd feilaktige rykter om vår behandling, så nevnes at en av behandlingene ligner på det du gjør når du utligner trykket i ørene når du er på et fly. Det er med andre ord ingen grunn til å engste seg for behandling som flere hundre nordmenn og svensker har fått. Medisinene vi bruker er velkjente i det russiske og estiske helsevesen. Noen er urter, andre vanlige medisiner som er brukt i årtier. Vi har ikke registrert noen bivirkninger hos våre pasienter på grunn av vår behandling.

Under medisineringsperioden, som ialt strekker seg over 40 dager, er alle former for alkohol og narkotiske stoffer bannlyst. Det er også kaffe med koffein og andre drikker med koffein, f.eks. te og Coca Cola. Drikker man mye koffeinholdige drikker, er det en fordel å slutte et par dager før avreise. Etter 2 måneder skal pasienten rapportere om tilstanden til ansvarlig for klinikken. Pasientene får også utlevert en liste med erfaringer gjort av andre pasienter, hva man skal gjøre og ikke gjøre når man har tinnitus.

Det blir holdt et foredrag om ørets anatomi, hvor tinnitus kan sitte, årsakene til tinnitus og om behandlingen på klinikken og hvordan den virker på de forskjellige delene av hørselsystemet.

Blant våre pasienter er piloter, jegere, oljearbeidere, musikere og unge som har vært på konsert. Alderen varierer fra 18 år til 80. Jo før man kommer til behandling etter å ha fått øresus, jo større sjanse er det for å bli kvitt øresusen. De viktigste årsakene til tinnitus er støy, stress og forskjellige gifter i mat og medisiner.

Vi har hatt pasienter som ble kvitt øresusen hos oss, etter å ha gått med den i 27 år.

Vi er registret hos det estiske helsevesen, og alle pasienter kan se originalen av lisensen på vår klinikk før behandling. Europas eldste apotek fra år 1422 ligger i Tallinn og er fremdeles i drift.

Vi tar en spesiell hørseltest som avslører eventuelle svakheter i mellomøret og trommehinnen.

Noen av våre pasienter rapporterer at de har hatt "smertetest" i forbindelse med hørseltest i Norge.
Vi anbefaler på det sterkeste å ikke gjøre denne smertetesten, da den ofte forverrer øresusen.